Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2011 23:50 - В ССИ ОСТАНАХА ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ ПРОТИВНИЦИ НА ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА „БЪЛГАРСКИ ПОЩИ“
Автор: ssi Категория: Други   
Прочетен: 1687 Коментари: 0 Гласове:
0



 

В ССИ ОСТАНАХА ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ ПРОТИВНИЦИ НА ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА „БЪЛГАРСКИ ПОЩИ“


 


 

На 06 юли 2011 г., председателят на УС на ССИ – д-р инж. Теодор Дечев и изпълнителният директор на Съюза – доц. д-р Алексей Петров посетиха Писмовния салон на Централна поща в София, където положиха подписите си в подписката против приватизацията на „Български пощи“.


 

Както вече съобщиха медиите, Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) се обяви публично срещу приватизацията на „Български пощи“, по време на Националното съвещание на Съюза, проведено на 03 юли 2011 г. в Парк хотел „Москва“. Още в неделя, председателят на ССИ, Теодор Дечев отхвърли приватизацията на „Български пощи“, с няколко аргумента, един от основните от които беше, че „Български пощи“ е единствената мрежа, останала в ръцете на държавата, с която могат да се решават различни въпроси във форсмажорна ситуация


 

Като такъв случай беше посочена възможността, Българска банка за развитие (ББР) да започне да кредитира пряко малките и средните предприятия, с цел намаляване на лихвите по кредитите на търговските банки. В такъв случай, клоновете на „Български пощи“ лесно биха могли да се превърнат и в клонова мрежа на ББР. Те вече са играли подобна роля до момента на приватизацията на „Пощенска банка“. В момента освен всичко друго, „Български пощи“ и сега разполагат с пълния комплект лицензи за финансово посредничество и услуги.


 

Тази теза беше застъпена още в известното писмо на Алексей Петров, Аднан Лидиянов и Теодор Дечев, изпратено от името на ССИ до вицепремиера Симеон Дянков. ССИ и до сега стои на позицията си, че държавата трябва да интервенира с пазарни срведства на банковия пазар, за да бъдат намалени непосилните лихви по кредитите за малките и средни предприятия.


 

Освен това, от ССИ защитиха гледната точка, че запазването на собствеността на държавата върху „Български пощи“, осигурява важни социални услуги и е пряко свързано с националната сигурност.


 

На срещата между ръководствата на КТ „Подкрепа“ и ССИ, работодателската организация в лицето на Теодор Дечев потвърди позицията си. От ССИ заявиха, че ще подкрепят протестите на синдикалистите срещу приватизацията на „Български пощи“, в която освеи „волунтаризъм и алчност“ те откриха и опит „правителството да си намери оборотни средства в навечерието на изборите“.


 

На 06 юли 2011 г., изпълнителният директор на ССИ – доц. д-р Алексей Петров и председателят на УС на ССИ – д-р инж. Теодор Дечев демонстративно посетиха Централната поща в София и се включиха в подписката на пощенските синдикати срещу приватизацията. Незабавно след това, пресцентърът на ССИ разпространи цяла „фотосесия“ от подписването на протестната подписка, в което участват двете най-разпознаваеми фигури на ССИ. Персоналното присъединяване на Алексей Петров и Теодор Дечев към синдикалната подписка се превърна в „хитов“ фотофакт в интернет.

image

image

image

image

image

image

image

image


Очевидно е, че представителите на малките, средните и микро- предприятията не възприемат тезата на други работодателски организации, че приватизацията е „пенкилер“ за всяко предприятие и че държавната собственост трябва практически да се „занули“.


 

В прессъобщението разпространено от ССИ, приватизацията на „Български пощи“ е наречена „неразумна и необоснована“. Във фейсбук профила на Теодор Дечев, изказването на заместник председателя на ПГ на ГЕРБ – Валентин Николов, че „празникът на МВР е спасил „Български пощи“ от приватизация“ е поместено, придружено от саркастична бележка, която гласи:


 

„Помествам тази информация на пресцентъра на ГЕРБ, поради непреходното й значение при изясняването на въпроса за нивото на умствена и духовна нищета в ПГ на ГЕРБ, та дори и в пресцентъра на въпросната сбъркана партия. Не знам как празникът на полицията се съотнася със законодателния процес, но прави отрадно впечатление използуването на възможно най-изтъркани клишета“. Запитани, какво може да се разбира под „най-изтъркани клишета“, от ССИ отговориха, че безспорно словесната конструкция, с която се злоупотребява най-много е „нереформирана система“.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssi
Категория: Други
Прочетен: 1564740
Постинги: 141
Коментари: 355
Гласове: 2148
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031