Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2011 23:15 - Теодор Дечев: Националното съвещание на ССИ може да поиска оставката на Бойко Борисов
Автор: ssi Категория: Други   
Прочетен: 2758 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Теодор Дечев: Националното съвещание на ССИ може да поиска оставката на Бойко Борисов


 

Теодор Дечев, председател на Съюза за стопанска инициатива, бе гост в ефира на „РАДИО К2” в седмичното обзорно предаване „На шестия ден” и обяви, че утре, 3.юли, ССИ има национално съвещание. На него ще се разискват мерките, за да бъде спрян крахът на икономиката и пълното унищожение на малките и средни предприятия. „Загубите на страната само от контрабанда са между 42 и 50млн. седмично, тоест над 2млрд. годишно. Тези пари изтичат в партийните каси, за да започне след няколко месеца едно юнашко пазаруване на гласове. Затова предприемачите предложиха протестни действия, първоначално кратковременно запушване на някои ГКПП, като по този начин искат да спрат контрабандата.”, обясни Дечев. Той заяви, че това са „меките” предложения за борба срещу контрабандата. По-твърдите са „отстраняване на причината”, като Дечев не изключва възможността утре националното съвещание да поиска оставката на Бойко Борисов. „В рамките на един месец ние ще сме се привели в пълна бойна готовност. Смисълът на съществуването на организации като нашата, е да пазим социалния мир, социалния диалог и алтернативата на класовата борба. Изцяло по вина на сега управляващите тристранното сътрудничество между държава, профсъюзи и работодатели е изпразнено от съдържание.”, обясни още той.

Относно срещата с главния прокурор, Дечев заяви пред слушателите на „РАДИО К2”: „Срещата ни с главния прокурор на Република България г-н Велчев се наложи поради изключително криминалния характер на натиска, който се оказва върху предприемачите в страната. Ние вече разполагаме с обобщение на оплакванията на предприемачите и действителните случаи и практики, описани във всички областни градове в страната. Те сочат едно и също: политически натиск, административен произвол и терор от страна на контролните органи. Начинът, по който това се извършва, е съвършено неприемлив. Той се прави, за да се попълва един бюджетен дефицит, създаден изключително по личната вина на премиера.”

Попитан за възможността ССИ да е оръдие за влизане в политиката на изпълнителния му директор Алексей Петров, Дечев отговори пред слушателите на „РАДИО К2”, че не ССИ е функция на Петров, а тъкмо обратното. Той допълни, че още на миналото общо събрание на съюза е взето официално решение, ако Петров се кандидатира за президент, той да бъде подкрепен. „Защитаваме интересите на малките и средните предприятия, които са в катастрофално положение. По силата на някакво съвпадение освен национална катастрофа, тази година има и президентски избори. Още преди месеци, когато ситуацията далеч не беше такава, взехме принципното решение да подкрепим Алексей Петров. ССИ никога не е излизал от политиката. Единственото, което ССИ не е правил, е да се включва на избори, защото той не е политическа партия. Факт е, обаче, че икономиката има пряко отношение към политиката.”, завърши Дечев.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssi
Категория: Други
Прочетен: 1568459
Постинги: 141
Коментари: 355
Гласове: 2148
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930