Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2007 15:42 - Ето как БТА отрази пресконференцията на КС на ССИ, на която бяха представени номинациите за кандидати да Европейския парламент.
Автор: ssi Категория: Други   
Прочетен: 2094 Коментари: 0 Гласове:
0



VINF 13:13:31 06-03-2007

ED1313VI.020

ССИ - евродепутати - номинации

 

Атанас Семов, проф. Нансен Бехар, Ергин Емин, Боян Чуков, Емил Кало са сред номинираните за евродепутати от Съюза за стопанска инициатива.

 

София, 6 март /БТА/

 

Председателят на консултативния съвет на Съюза за стопанска инициатива проф.Нансен Бехар представи на пресконференция в БТА номинациите на ССИ за евродепутати. Това са Атанас Семов, проф. Нансен Бехар, проф. Елка Тодорова, Радослав Точев, Ергин Емин, Боян Чуков, Емил Кало, Теодор Дечев и Ева Димитрова. Кандидатите ще бъдат представени официално на 13 март в столицата.

 

Съюзът се обръща към всички политически партии, които биха одобрили един или друг кандидат. Изборът е свободен и двустранен, посочи Теодор Дечев, заместник-председател на управителния съвет на ССИ и член на консултативния съвет на организацията. Това по думите му означава, че кандидатите също трябва да одобрят политическата формация, която прояви интерес към тях.

 

Дечев отбеляза, че кандидатите на ССИ са хора, които в Европейския парламент никога не биха гласували законодателство, което може да доведе до загуба на конкурентни предимства за българската икономика. Освен, че представляваме работодателите, ние сме и граждани на България и сме в правото си да заявим нашето мнение, което съвпада с мнението на значителна част от българското общество и това е очакването и убеждението, че изборите за европейски парламент могат и трябва да се превърнат в началото на обновлението на българския политически елит, каза Теодор Дечев.

 

Три са основните критерии, по които са направени номинациите:

- кандидатите са участвали по някакъв начин в процеса на присъединяването към ЕС,

- те притежават необходимите познания в тази област и се отнасят с уважение към българските избиратели;

- те са в отлично психическо здраве и това е верифицирано с

документ, допълни Дечев.

 

Заместник-председателят на Консултативния съвет на организацията Атанас Семов каза, че изборите за Европейски парламент не са социологическа проверка на политическите нагласите на българския избирател преди местните избори. Те са изключително важни, тъй като България получи много висок брой представители в ЕП - 18, като по този начин получава възможност за реално присъствие в политическото управление на ЕС, допълни Семов. По думите му по-голяма част от българските представители в ЕП ще се включат в големите и влиятелни политически формации в Европа и ще могат да участват и да влияят при вземането на важните за ЕС решения.

 

В отговор на въпрос Атанас Семов заяви, че кандидатите на ССИ ще откажат участие на несъстоятелните политически формации. Теодор Дечев допълни, че това е и въпрос на лична, субективна преценка. (Генка Иванова)




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssi
Категория: Други
Прочетен: 1567473
Постинги: 141
Коментари: 355
Гласове: 2148
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930