Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2011 15:20 - ССИ НАСТОЯВА ЗА НОВ МЕХАНИЗЪМ ЗА ИНВЕСТИРАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СРЕДСТВА
Автор: ssi Категория: Други   
Прочетен: 2001 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.06.2011 21:09


ССИ НАСТОЯВА ЗА НОВ МЕХАНИЗЪМ ЗА ИНВЕСТИРАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СРЕДСТВА

 

 

ССИ подкрепя искането на габровци за изграждане на околовръстен път и на тунел под Шипка. Настояваме за нов механизъм за инвестиране на европейските средства.

 

Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) подкрепя искането на габровската общественост за изграждане на околовръстен път и свързания с него тунел под връх Шипка. Не можем да не изразим недоумението си, че при постоянните декларации на министър – председателя Борисов за привързаност към изграждането на магистрали, точно проектът за тунел под Шипка не е приоритет за него

 

Ние смятаме, че единствената причина изпълнителната власт да продължава да пасува по въпроса за тези инфраструктурни проекти е фактът, че нищо не се предприема без да е подготвена „работеща схема“ за ограбване на инвестираните средства. По мнението на експерти, в някои случаи присвояванетно на средства надхвърля 50 процента от общите инвестиции.

 

ССИ протестира срещу подобен подход, защото в условията на остра икономическа криза и на ръба на икономическа катастрофа, инвестициите в инфраструктура са ключова антикризисна мярка. Още по-голямо е значението на тези инвестиции, когато те идват от европейските фондове и представляват солидарния принос на европейските данъкоплатци за регионалното развитие в България.


image 
 

ССИ стои на позицията си, че в България европейското финансиране е блокирано от генерално сбърканата система на контрол на проектите, при която всичко е съсредоточено във входящия контрол, а текущият и последващият контрол са напълно пренебрегнати. Създадената „тапа“ на входа продължава да съсипва осъществяването на проекти с европейско финансиране и създава „перфектна“ корупционна среда. ССИ продължава да очаква г-н Симеон Дянков да изпълни поетите ангажименти за изясняване на въпроса на експертно ниво и за предприемане на конкретни действия за изработване на нов механизъм за инвестиране на европейските средства, за да могат българските граждани да се възползуват от солидарността на данъкоплатците от ЕС по един подобаващ начин.

 

 

ССИ иска оставката на вицепремиера Цветан Цветанов и на шефа на НАП – Красимир Стефанов. Борисов лъже за политиката по доходите.

 

От ССИ многократно е заявявано, че министър председателят Борисов прави в момента това, което е правил и през 90-те години – събирал е оборотите на предприемачите. Разликата е единствено в използуваните инструменти. Ако през 90-те това са били „борческите структури“, то днес това са контролните органи, репресиращи малките и средните предприятия. Разлика в маналите и стила на едните и другите на проктика няма.

 

От най-различни източници се разбира, че шефът на НАП - Красимир Стефанов под инструктажа на Цветанов и патронажа на Борисов „отваря чадър“ над определени фирми. Едновременно с това, той пропуска да събере милиони ДДС от фирми и физически лица, които са публично известни. Успоредно с това г-н Красимир Стефанов прикрива фактите около придобитите по съмнителен начин апартаменти на вицепремиера Цветанов, за които има твърдения, че дори са придобити по престъпен способ.

 
image
 

Виновността на министър – председателя за подобни извращения е вън от съмнение, но и „машите“ трябва да понесат своята отговорност. Пасивността на прокуратурата по отношение на Борисов е разбираема, но остава загадка мълчанието й по отношение на Цветан Цветанов и Красимир Стефанов. Един ден може да се окаже, че това мълчание е най-тежката вина за днешното ограбване на предприемачите, съсипването на икономиката и сриването на бюджета.

 

Доколкото страната се намира в навечерието на икономическа катастрофа, оставката на шефа на НАП – Красимир Стефанов и на вицепремиера Цветан Цветанов е наложителна антикризисна мярка.

 

През последните дни сме свидетели на поредните смехотворни изявления на министър – председателя, свързани с дейността на данъчната администрация. Обществеността беще шокирана от изявленията на Бойко Борисов, че е повикал шефа на НАП, защото били необходими средства, за да се „повишат заплатите“. Ние сме убедени, че този път не става дума за обичайната некомпетентност на министър – председателя. В желанието си да заблуди публиката и да отклони вниманието от истинските възможни източници на приходи, които в момента са директно „заустени“ към предизборното партийно финансиране, Борисов просто лъже.
 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssi
Категория: Други
Прочетен: 1564711
Постинги: 141
Коментари: 355
Гласове: 2148
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031