Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2011 18:24 - ТАНДЕМЪТ ЦВЕТАНОВ – ЯНЕВА Е ЗАПЛАХА ЗА ЧЛЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
Автор: ssi Категория: Други   
Прочетен: 2673 Коментари: 1 Гласове:
1



 

ТАНДЕМЪТ ЦВЕТАНОВ – ЯНЕВА Е ЗАПЛАХА ЗА ЧЛЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

 

Врачанските предприемачи: По време на изборите стопанските репресии ще се превърнат в политически

 

На 16 юни 2011 г., представители на екипа на ръководството на Съюза за стопанска инициатива в състав доц. д-р Алексей Петров (изпълнителен директор на ССИ) и д-р Теодор Дечев (председател на УС на ССИ) се срещнаха с представители на малките и средни предприятия в град Враца.

 

И във Враца, дребните предприемачи съществуват и работят на ръба на оцеляването.

 

Днешната дискусия с представители на малките, средните и микро- предприятия във Враца по никакъв начин не внесе някакви факти или оценки, противоречащи на вече оформената картина от досегашните срещи с предприемачи в 16 областни града. Отново прозвучаха познатите оценки за политически натиск, за административен произвол, за „развихряне“ на контролните органи, за „изчезването“ от практиката на контролните органи на предупредителните протоколи (съгласно Данъчно процесуалния кодекс), на консултациите и предписанията (в Главна инспекция по труда) и други подобни.

 

 

Според ССИ, правителството и лично министър председателят провеждат прокризисна политика. Само от неизпълнението на две от антикризисните мерки, Борисов лиши бюджета от 600 милиона лева приходи.

 

Според представителите на ССИ, Борисов се е провалил с антикризисните мерки, въпреки че социалните партньори са дали рецепта за намирането на милиард и половина лева бюджетни приходи още през април 2010 г. Само провалянето на продажбата на остатъчните дялове от електроразпределителните дружества и провалът на продаването на държавните квоти от въглеродните емисии са допринесли за увеличаването на бюджетния дефицит с не по-малко то 600 милиона лева. Така за кой ли път министър председателят със сбърканото си говорене обезцени държани активи и показа пълна неспособност да управлява държавна собственост със стратегическо значение. Отчет за изпълнението на 59-те антикризисни мерки не е даден, но и така се вижда, че те са провалени в своята цялост.

 

Допуснала провала на първостепенни по значение антикризисни мерки, изпълнителната власт се втурна под патронажа на премиера да събере недостигащите й пари от гърба на предприемачите. Известно е, че най-лесно се събират пари от малките, средните и микро- предприятията. На практика държавата изземва оборотите на малките фирми с натиск, административен произвол и „безкомпромисно поведение“ от страна на контролните органи.

 

„Новото“, което предлага опитът на предприемачите в град Враца е, че е известна цената, която трябва да се заплати в случай, че някой спечели обществена поръчка. Тя възлиза на 15 процента от размера на поръчката и се „инкасира“ от лице, популярно сред предприемачите с кодовото име „Ники Фотото“. Твърди се, че лицето с посоченото „кодово име“ живее доста на широко.

 

Врачанските предприемачи настояха пред ръководството на ССИ да организира среща с Главния прокурор на Р. България в град Враца, където на място да чуе лично изнесените данни за преплитането на престъпници, корупционисти, полиция и прокуратура.

 

Пред врачанските журналисти, представителите на ССИ изразиха своето възхищение от духа и куража на местните предприемачи.

 

Врачанските предприемачи са притеснени, че по време на предизборната кампания репресиите ще се засилят в посока на тотално подслушване. От ССИ очакват най-скандалните избори в досегашната ни история. Това е заплаха за членството ни в ЕС

 

От друга страна, във Враца цари огромно притеснение, причинено от усещането за тотално подслушване и злоупотреба със специални разузнавателни средства. Предприемачите очакват досегашните репресии над бизнес конкуренти да се изродят в политически репресии по време на изборите. Врачани са шокирани от свръх скандалната` ситуация със създаването на тандема „Цветан Цветанов – Владимира Янева“. Очакването е че министърът на вътрешните работи като щеф на предизборния щаб на управляващата партия ще поръчва подслушване на политическите си опоненти, а г-жа Янева ще дава разрешения за това в качеството си на председател на Софийски градски съд (СГС).

 

От ССИ се солидаризират с врачани, че подобна абсурдна ситуация гарантира главоломни злоупотреби със специалните разузнавателни средства по време на изборите. Провеждането на избори по подобен начин директно поставя под съмнение съответствието на България на политическите критерии за членство в ЕС и се превръща в заплаха за членството ни в него. Икономически България отдавна е заден двор на ЕС. Сега вече България е изпаднала и в политическа изолация сред страните от ЕС – своеобразна бананова република без банани.

 

 

Представителите на ръководството на ССИ се обявиха срещу закриването на Врачанския гарнизон. Проблемът ще бъде изследван в дълбочина.

 

Представителите на ръководството на ССИ заявиха пред журналистите своята загриженост, свързана с решението за закриване на Врачанския гарнизон. Налице е опасна ескалация на напрежението, свързано с огромното разочарование на личния състав на гарнизона, на семействата на военнослужещите и на жителите на Враца. От ССИ заявиха, че няма да се задоволят с повърхностни констатации и ще изследват случая всестранно – не само като проблем на отбраната на страната но и като регионален проблем със свои социални и стопански аспекти.

 

От друга страна, още към днешна дата от ССИ настояват твърдо, че врачанският гарнизон не само не трябва да бъде закрит, но и трябва спешно да се предприемат действия за допълнителна подготовка и дооборудване на поделението за действие в случай на извънредна ситуация, породена от авария или терористичен акт в АЕЦ „Козлодуй“. Средствата за дооборудването и за допълнителна подготовка трябва да бъдат осигурени от бюджета на АЕЦ „Козлодуй“ и на Националната електрическа компания.

 

 

ССИ се противопоставя на фактическата ликвидация на Професионалната гимназия по лека промишленост и услуги „Мито Орозов“. Ще се търси противодействие на унищожаването й, чрез УС на НАПОО и пряк контакт с министър Игнатов.

 





Гласувай:
1



1. анонимен - От едно котило...
07.08.2011 11:34
Понеже усещам,че сте интелигентни момчета и момичета имам желанието леко да Ви открехна в "некои" вътрешни работи.
Алексейчо Петров е завършил средното милиционирско училище в гр.Пазарджик в което няма нищо лошо.
В последствие е баретка и командир на отряд в спец.подразделение на МВР.
Това подразделение бива разтурено по ред съображения и доста от тия баретки са от добрите,но има и някои ,които скачат от другата страна на барикадата.В неговия отряд беше и Златко Баретата/Гурковче от нашия край приятел/.
Алексей както си е бил барета/старшина/ само за няколко години завършва икономика после прави докторат и става доцент в УНСС. Обикновенно за такова развитие трябват двадесетина години,куп публикации в специализирани икономически издания наши и чужди,а също и поне написани/може и в съавторство/ поне 3-4 книги в областта на икономиката.
Значи продължавам нататък.Този Алексейчо е предложен от старшина да бъде произведен офицер и да бъде назначен на работа в НСС/Национална Служба за Сигурност сега обединена с други и се нарича ДАНС/от гл.прокурор през 2000г. боксьора Никола Филчев.Заповедта я подписва тогавашния шеф на НСС от кабинета Костов Атанас Атанасов,макар и да съм от "ЦСКА" тук Костов нямя никаква вина,както и Станишев по късно в годините.
Така започва кариерата му на офицер под прикритие.Лошо няма.Лошото следва след това назначение.
Значи Петров за 2008 година има обявени доходи от 3 500 000 лева от три консултации на големи чужди фирми.
Ами той бил голям икономист бе .Направо е върха.На месец средно му идва по 300 бона.За такива "консултации" и американските икономисти като Ран и Ът ще му завидят на тоз фатмак.Да не говорим за охранителни и застрахователни биячески организации кадето се е праскал.
Сори майна ,но стига такива кратуни да скячат я за Президенти я за Премиери.

Първо :
Когато си под прикритие и си на служба в "белите държави" всичко спечелено се предава или на съответната служба/в Щтатите на ФБР/ или в републиканския бюджет.Такъв филм няма да си на заплата в ДАНС ,да печелиш и да щракаш с пръсти.

За мен Алексей Петров не е бил офицер под прикритие на НСС/ДАНС/ сред лошите ,а е бил БАНДИТ под прикритие в НСС/ДАНС/.

Второ :
Той говори все за екипнос и,че видите ли имал умението да прави екипи и да работи в екип...да,ама не.
В ДАНС това момченце беше се така "разпищовило",че имаше случай да влезе в кабинет на Директор по направление в ДАНС и да го набие без никой да му каже две.Е това му е екипността майна...

Трето:
Икономиката я разбира,колкото и Бойко от Банкя я разбира.Все пак има място за спор тук точно
Шеф е на съюза за стопанска инициатива благодарение не на икономическите си познания ,а поради внедряването му там и ползвайки методите на "патлака".

Сори майна ,но стига такива кратуни да скячат я за Президенти я за Премиери.
Не желая на моите деца/даскалчета още/ да са им изпълнителна власт или президенти такива каратисти,джудисти,боксьорчета и простаци.

Лек и успешен ден Ви желая !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssi
Категория: Други
Прочетен: 1564762
Постинги: 141
Коментари: 355
Гласове: 2148
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031