Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2011 23:19 - ССИ ДАВА СРОК НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦА
Автор: ssi Категория: Други   
Прочетен: 2228 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 09.06.2011 00:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

ССИ ДАВА СРОК НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦА


 

На 08 май 20011 г., екип от ръководството на Съюза за стопанска инициатива в състав д-р Аднан Лидиятон (член на УС на ССИ и председател на Комисията по бюджет и финанси), доц. д-р Алексей Петров (изпълнителен директор на ССИ) и д-р Теодор Дечев (председател на УС на ССИ) се срещнаха с представители на малките и средни предприятия в град Търговище.


image 

На срещата представителите на екипа на ССИ от позицията на национално представителна организация, представиха своите конкретни наблюдения и заключения за прогресивно задълбочаващата се икономическа криза и нейните ефекти в политическия живот и състоянието на институциите. Изложената позиция е резултат от експертен анализ на ситуацията, приет в окончателния си вид от ръководния екип на 01 юни 2011 г. Налице е намаляване на заетостта и съответно на броя на работните места – факт който дори и министър Тотю Младенов не смее да отрече. Расте и безработицата, заедно с броя на обезсърчените беработни, въпреки неистовите усилия на изпълнителната власт да отрече този факт и да замете проблема под килима, злепоставяюки дори институция като Националния статистически институт.

image
 

Грозна проява на тези усилия за прикриване на действителното положение е освобождаването на заместник министър Красимир Попов. Шокиращо е отстраняването на заместник министър, само защото не е участвал в изопачаването на данните за безработицата в страната, въпреки че той се справя най-добре с усвояването на европейските фондове, Подобно на партийните и дължавни ръководители на социалистическите страни от времето на „застойния период“ пто време на „развития социализъм“, правителството на Бойко Борисов и най-вече той лично смятат, че е достатъчно да си въобразяваме, че нещата вървят за да бъде всичко на ред.


 

Катастрофирало при изпълнението на антикризисните мерки, правителството на Бойко Борисов продължава да унищожава икономиката на страната в особена степен малките и средните предприятия. Това не се дължи на „заговор“ срещу малкия, средния и микро бизнеса, а на откровената неспособност на министър председателя да се справи със ситуацията. Детайлният анализ на положението дава основаание на екипа да изведе мрачна прогноза. Ако правителството и специално министър - председателят продължат да се занимават единствено с рейтинга си, през идващата зима ще бъде заплашено физическото оцеляване на широки слоеве от населението.


 

Икономическата криза по бърз начин прераства в икономическа катастрофа. Основната причина за това е самосъзерцанието на изпълнителната власт, която отказва да се занимава с растящите в геометрична прогресия проблеми на икономиката и обществото.


 

В своето паническо бягство от отговорност и реална работа в полза на обществото, министър председателят подлага на риск националната сигурност. Той се самозаблуждава, че избирателите ще му позволят да си осигури политически комфорт с цената на пирова победа на президентските избори, след която да заяви подобно на мадам дьоПомпадур - „След нас и потоп“. Избирателите обаче вече усещат с кожата си, че ако следващите няколко месеца до изборите бъдат пропиляни в рязане на лентички и в лъскане на рейтинга на министър председателя, мизерията ще ни завладее напълно, а гладът ще стане всекидневие.


 

В случай, че в рамките на месец юни, правителството не предприеме разумни мерки срещу икономическата разруха, на предстоящия извънреден форум на Съюза, активът на ССИ от регионите и браншовете ще бъде принуден да вземе решение за конкретни действия, с които предприемачите ще се противопоставят на тласкането ни към пълна стопанска катастрофа.


 

В края на пресконференцията, в отговор на журналистически въпрос, доц. д-р Алаексей Петров съобщи, че ще предложи на съекипниците си от „Единение и екипност“, евентуалното стартиране на политическия им проект да започне от град Търговище. Основание за това той намира в особеното средищно положение на града и в неизползуваните възможности за развитие на високи технологии в местния индустриален парк.


 

Алексей Петров подчерта, че това „не е поредният популизъм на тема „възраждане на военната индустрия“, а премислено становище на екипа. Той информира присъстващите, че по въпроса за развитието на високите технологии в Търговище, от членовете на „Единение и екипност“, особено компетентен е доц. д-р инж. Николай Георгиев - първокласен научен работник и изследовател, експерт в сферата на високите технологии, човек с опита на военен аташе във Франция“.




Гласувай:
2



1. ivanmitev57 - Правителството е в "Капана на парите"
10.06.2011 02:23
Правителството и останалите участници в стопанския живот ( в т. ч. и членовете на Съюза за стопанска инициатива) са в „Капана на парите”

Ако „Капанът на парите" хване съответна държава, потенциалът на кризата завладява нейния стопанския живот.


"Капан на парите” означава: Капан е ползване на „Незлатни пари”, при условия на запазен начин на държавно финансово управление от време със "Златни пари", защото се подсигурява развитие на диспропорции и криза.


Днешните стопански последици са закономерен развой при наличност на "Грешка на Джон Лоу".


„Грешка на Джон Лоу” означава – По инициатива на Джон Лоу създадена грешка – ползване на „Незлатни пари”, при запазен начин на държавно финансово управление от време със “Златни пари”.


При обстановка с „Незлатни”, старият (от минало със "Златни пари") начин на държавно финансово управление развива стопански диспропорции и създава криза.

Р. Гърция е пример за наличност на „Капан на парите”.
През 2011 г. правителството на Р. Гърция управлява при запазена (от 1716 г.) световна държавна финансова "Грешка на Джон Лоу".
При съхраняване на катастрофалната финансова слабост - съответното държавно управление (дори при икономически ръст и/или бюджетен излишък) се проваля, защото се проявяват стопански диспропорции и/или (за достатъчно време) започва криза, която е резултат от въздействие на представената държавна финансова непълноценност.

Животът доказва, при запазване на финансовата грешка – съответното държавно управление колкото повече работи – толкова по-лоши резултати получава.
При криза, с икономически следват и жестоки социални щети.

Заради примамка завишена полезност на „Незлатни", спрямо „Златни пари”, съответните държавни власти влизат в "Капана на парите”.
Наличието на тази клопка е поради липса на отговарящо на качества на „Незлатни пари” подобрено държавно финансово управление.
Участниците в стопанския живот са съпътстващи жертви в „Капана на парите”.
...
http://ivanmitev.blogspot.com/2011/05/blog-post_8169.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssi
Категория: Други
Прочетен: 1568290
Постинги: 141
Коментари: 355
Гласове: 2148
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930