Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2011 16:20 - Ненужни срещи или ненужни коментари ?
Автор: ssi Категория: Други   
Прочетен: 1766 Коментари: 0 Гласове:
1



 д-р Теодор Дечев
И. д. председател на ССИ

След срещата на ръководството на ССИ с вицепремиера Симеон Дянков, в електронния сайт на вестник „Труд“, а вероятно и в книжното тяло беше поместен коментарът на г-н Пламен Енчев, озаглавен „Ненужна среща“:


 

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=828261#comments


 

Направих опит да поместя коментар под размишлението на г-н Пламен Енчев в сайта на „Труд“, но опитът се оказа неуспешен. Не знам защо, след като вече са поместени няколко съвсем не ласкателни коментара за произведението на господина. Може пък аз да правя някаква грешка при въвеждането. Или пък коментарите първоначално са преглеждат, филтрират и допускат след известно време да се появят под текста.


 

Аз нямам време да чакам да разбера дали модераторите на „Труд“ се туткат или има някакъв чисто технически проблем. Без да влагам излишна емоция, направо ще напиша, че единственото напълно излишно нещо в цялата история е коментарът на г-н Енчев. Излишен, защото показва откровено непознаване на елементарни правила в индустриалните отношения. Излишен, а в някакъв смисъл дори и вреден и поради това, че един от собствениците на „Труд“ е председател на работодателска организация с огромни амбиции в сферата на индустриалните отношения.


 

За г-н Енчев, Кодексът на труда може и да е книга с красива твърда синя подвързия, подходяща като акцент за определена полица на библиотеката му. За участниците в социалното партньорство обаче, в нея се съдържат елементарни правила, които не могат да бъдат погазвани заради съмнителното чувство за справедливост на г-н Енчев. Преговори и консултации по даден въпрос се водят или с всички социални партньори или с никой от тях.


 

Г-н Симеон Дянков очевидно не е извършил държавна измяна, нито е наранил душевността на някого, спазвайки процедурната коректност. Излишно е да се обяснява, че ССИ не се състои само от Алексей Петров, колкото и интересна фигура да е за обществото и медиите. ССИ е представителна работодателска организация с над 4000 фирми – членове, с 25 браншови организации и със 104 общински организации. Като представителна работодателска организация ССИ участва в НСТС и още над 40 тристранни отраслови , браншови и други съвети, комисии и ад-хок групи. С какво основание вицепремиерът Дянков ще пренебрегне тази организация и заради чии ялови съмнения и обвинения !?


 

Всъщност, г-н Симеон Дянков освен всичко друго, показа и твърдо придържане към законността и здрава гражданска позиция, като не се поддаде на поредицата от медийни инсинуации, на които беше подложен включително и в самия ден на срещата на представителите на ССИ с него.


 

Колкото до г-н Енчев, без каквото и да е лошо чувство, мога само да го посъветвам да се справи с Устава на ССИ и да започне да прави разлика между председателя, изпълнителния директор и Управителния съвет на организацията. Не е много сложно, особено ако човек има желание за това.


 

Що се отнася до твърдението му, че чувството за справедливост и морал в държавата било разколебано, налага се да се съглася с него. Какъв друг може да е ефектът от най-гледания видеоклип в Интернет, създаден от „МВР пикчърс“, на който виждаме човек, тръшнат посред нощ на пода в жилището му, за да бъде „закопчан“ ? Какъв морал има в това да лепнеш на някого етикета „бивш арестант“, а след това да не ти стигнат 13 месеца за да го обвиниш в каквото и да е ? Да, безспорно – и моралът и чувството за справедливост са подложени на изпитание.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssi
Категория: Други
Прочетен: 1567366
Постинги: 141
Коментари: 355
Гласове: 2148
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930