Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2011 14:14 - Покана до средствата за масово осведомяване за Общото събрание на ССИ, което ще се състои на 10 февруари 2011 г.
Автор: ssi Категория: Други   
Прочетен: 1651 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 09.02.2011 14:14


 

 

            Уважаеми представители на средствата за масова информация,

 

            Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) провежда поредното си Общо събрание, което  ще се състои на 10 февруари 2011 г., четвъртък, от 09:00 часа сутринта в Голямата зала на БАН в сградата на площад „Народно събрание“.

 

            Каним Ви не на обичайно Общо събрание, свикано в съответствие с изискванията на  Закона за избор на ръководство или за промени в Устава на организацията, а на среща на която ще бъдат изнесени конкретни данни за икономическото състояние на страната, за състоянието на бизнес средата, за съдбата на малките, средните и микро- предприятията в условията на продължаваща икономическа, социална и културна криза в страната.

 

            Няма съмнение, че членовете на ССИ са изключително обезпокоени от развоя на събитията през последната година и половина. Въпреки, че по принцип българските малки и средни предприятия работят постоянно в неблагоприятни условия и във враждебна нормативна среда, вече сме свидетели на крайно влошаване на положението им и на ескалация на напрежението сред тях. Малките, средните и микро-  предприятията са принудени да освобождават работници, да работят на „санитарния минимум“ по отношение на броя на заетите лица, да „правят чудеса“ за да могат да задържат най-ценните си кадри, да работят със смешни годишни обороти. Вече не е анекдот, че собствениците на някои малки и микро- предприятия вършат работата си като хоби, а не като бизнес.

 

            Общото събрание ще приеме оценки за състоянието на бизнес средата, за икономическата политика на правителството и за отношението на управляващите към малките, средните и микро- предприятия.

 

            Общото събрание ще даде мандат на ръководството на ССИ за начина по който да води преговори с правителството и с останалите социални партньори.

 

            Със сигурност ще бъде подложена на ревизия досегашната „линия на сдържане“ в отношенията с правителството, намерила отражение в добронамерено участие при формулирането на антикризисни мерки и споразумения с правителството.

 

            Очаква се съдържателна дискусия с „много висока температура“ по въпроса за поведението на финансово – кредитната система спрямо малкия и средния бизнес. Ръководството на ССИ ще поиска мандат за провеждане на последователна политика в защита на малките, средните и микро- предприятията от лихвения и таксов произвол на кредитните институции. Ще бъдат представени конкретни идеи на ССИ за политиката, която правителството трябва да провежда по отношение на финансирането на дейността на предприятията от малкия и средния бизнес, които са гръбнакът на българската икономика.

 

            Очакваме Вашите представители на Общото събрание на ССИ на 10 февруари 2011 г. от 09:00 часа в Голямата зала на Българската академия на науките на площад „Народно събрание“.

 

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssi
Категория: Други
Прочетен: 1567154
Постинги: 141
Коментари: 355
Гласове: 2148
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930