Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2010 20:25 - Отворено писмо до г-н Цветан Цветанов - Вицепремиер и министър на вътрешните работи.
Автор: ssi Категория: Други   
Прочетен: 2206 Коментари: 2 Гласове:
0



ДО

Г-Н ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР – ПРЕДСЕДАТЕЛ

МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

 

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

 

от

 

Управителния съвет на Съюза за стопанска инициатива (ССИ)

 

 

Уважаеми Г-н Цветанов,

 

 

Обръщаме се към Вас с ясното съзнание, че кореспонденцията с институциите чрез отворени писма и публикации в медиите не е най-добрият начин за общуване между социалните партньори и изпълнителната власт. При други обстоятелства бихме предпочели стандартния начин на кореспонденция, но в настоящия момент сме принудени да се обърнем към Вас по този драстичен начин, поради възникнали форсмажорни обстоятелства.

На 15 март 2010 г., вестник „Телеграф” публикува обширен материал, насочен срещу доброто име на Съюза за стопанска инициатива (ССИ). Материалът е дублиран и във вестник „Монитор”, макар и в силно съкратен вид Очевидно издателите на вестника са смятали, че публикуват медийна бомба. Ако използуваме езика на криминалните репортери, бомбата е направена „за да убива, а не за да плаши”.

Публикацията във вестник „Телеграф” цели пълното злепоставяне на ССИ в очите на обществеността, фабрикувайки несъстоятелни обвинения и отправяйки квалификации, които са недопустими не само от правна гледна точка, но и от позицията на елементарното възпитание.

Причината да се обръщаме и към Вас, а не просто да се обърне към съда (което своевременно ще направим), е че в публикацията във вестник „Телеграф” със заглавие „Съюзът за стопанска инициатива – пералнята на Октопода. Организацията е оплетена с фирми на Трактора” по недопустим начин е замесено и Министерството на вътрешните работи. За илюстрация цитираме първото изречение от публикацията. То гласи: „Част от капиталите на бившия съветник в ДАНС Алексей Петров са изпрани през фирми и лица, които членуват в Съюза за стопанска инициатива (ССИ). Това заяви за „Телеграф” високопоставен служител в МВР. В момента тече проверка на дейността на тези дружества, счетоводството и паричните потоци, които са минали през тях”.

Нека за малко се абстрахираме от неверността и злонамереността на публикуваното твърдение. За него ССИ ще иска и вярваме, че ще получи удовлетворение по съдебен ред от издателите на вестник „Телеграф”. Нека се фокусираме върху твърдението, че източник на въпросната „информация” е „високопоставен служител в МВР”.

Възможни са две хипотези. При първата, написаното от вестник „Телеграф”, действително е казано под някаква форма от „високопоставен служител в МВР”.

При втората хипотеза, вестник „Телеграф” е поместил невярно твърдение, че „високопоставен служител в МВР” го е снабдил с въпросната „информация”.

Бихме искали, уважаеми Г-н Заместник министър – председател да получим отговор, какви мерки ще предприеме МВР в конкретния случай.

В случай, че е в вярна първата хипотеза, излиза че „високопоставен служител в МВР” по недопустим начин е разгласил факти, свързани с провеждано разследване и даже е предупредил „потенциални престъпници” за предприетите от МВР действия. Ще проведе ли МВР вътрешно разследване, което да установи кой е приказливият „високопоставен служител в МВР” ?

В случай, че е вярна втората хипотеза, и се окаже че вестник „Телеграф” заблуждава публиката и не е получавал никаква информация от „високопоставен служител в МВР”, какви действия ще предприеме повереното Ви министерство срещу очевидното му набеждаване от една печатна медия, която твърди, че излиза в 110 000 тираж ?

 

Уважаеми Г-н Цветанов,

 

Обръщаме се към Вас с настоящето Отворено писмо, не за да Ви искаме лична сметка, а защото смятаме, че подобни публикации вредят на психологическата обстановка в страната, профанират проблемите на борбата с организираната престъпност, рушат репутацията на МВР и злепоставят напълно невинни граждани в очите на техните съседи, роднини и близки. Ще бъдем благодарни ако научим по удобен за Вас начин мнението Ви по описания крайно скандален случай.

 

С уважение:

 

 

За УС на ССИ:

 

 

Д-р инж. Теодор Дечев

И. д. председател на УС на ССИ




Гласувай:
0



1. анонимен - Стига бе Дачев,
16.03.2010 20:51
Не ни занимавай с глупости в нета. Миришеш лошо и май си се изпуснал. Имий се в Перловец или тичай в Съда. Все тая. На публиката всичко и е ясно. Да влезе убития от Трактор.
цитирай
2. teodordetchev - Като не Ви се занимава, намерете си друго място, където ...
16.03.2010 21:09
... да ръсите цинизмите си. Съвсем не държим на Вашето присъствие тук.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssi
Категория: Други
Прочетен: 1564764
Постинги: 141
Коментари: 355
Гласове: 2148
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031