Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2010 12:53 - ССИ ще съди издателите на вестник "Телеграф"
Автор: ssi Категория: Други   
Прочетен: 1470 Коментари: 0 Гласове:
0



Изх. № 27 от 15 март 2010 г.

 

 

 

ИЗЯВЛЕНИЕ

на

Управителния съвет на Съюза за стопанска инициатива (ССИ)

 

 

 

Днес, 15 март 2010 г., вестник „Телеграф” в безпрецедентна по своя характер публикация, отправи към Съюза за стопанска инициатива (ССИ) обвинения и квалификации, които уронват доброто име на организацията и сами по себе си представляват откровено неверни и лъжливи твърдения. Подобна публикация не просто злепоставя организацията, тя представлява оказване на психологически натиск върху членовете на ССИ и цели демонизирането й в очите на общественото мнение.

Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) е национално представителна работодателска организация с история и безупречна репутация на партньори на Правителството и синдикатите в системата на тристранното сътрудничество. Никога в историята на ССИ, към него не са отправяни каквито и да са обвинения за незаконна дейност, нито пък е било факт и най-невинно нарушение на националното законодателство. ССИ е бил и в момента продължава да е партньор на Правителството в осъществяването на различни проекти, най-вече в сферата на безопасните и здравословни условия на труд и в осъществяването на Оперативна програма „Човешки ресурси”.

Ядрото на партньорството между Изпълнителната власт и ССИ включва съвместна работа в следните тристранни органи: 1.1. Национален съвет за тристранно сътрудничество; 1.2. Отраслови и браншови съвети за тристранно сътрудничество; 1.3. Общински съвети за тристранно сътрудничество; 2.1. Съвет към изпълнителния директор на Агенцията по заетостта; 2.2. Национален съвет за насърчаване на заетостта; 2.3. Комисии по заетостта към областните съвети за развитие; 2.4. Съвети за сътрудничество; 3.1. Национален съвет по условия на труд; 3.2. Фонд "Условия на труд"; 3.3.Отраслови и браншови съвети по условия на труд; 3.4. Областните съвети по условия на труд; 3.5. Общински съвети по условия на труд; 4.1. Съвет за социално подпомагане; 5.1. Надзорен съвет на Националния осигурителен институт; 6.1. Надзорен съвет на Фонд “Гарантирани вземания на работниците и служителите”; 7.1. Събранието на представителите на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК); 8.1. Национален съвет за интеграция на хората с увреждания; 9.1. Управителен съвет на Социалноинвестиционния фонд; 10.1. Управителен съвет на Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО); 11.1. Национален съвет по равнопоставеността на жените и мъжете към Министерския съвет; 12.1. Надзорен съвет на Националния институт за помирение и арбитраж; 13.1. Управителен съвет на Българския институт за стандартизация (БИС); 14.1. Съвет по акредитация при Изпълнителна агенция “Българска служба за акредитация”; 15.1. Националният съвет по трудова миграция (НСТМ); 16.1. Икономическият и социален съвет (ИСС); 17.1. Съвет за икономически растеж (СИР); 18.1. Национален съвет по данъчна политика при Министъра на финансите. В списъка не са включени всевъзможните работни групи и ad – hoc комисии в които също партнираме.

Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) е член на Европейския съюз на занаятчиите, малките и средните предприятия (UEAPME) и е участвал, както и продължава да участва в разработването на различни обучителни, научни и научно приложни проекти на европейско равнище. В тази сфера репутацията ни също е безукорна.

Във връзка с казаното до тук, представители на УС на ССИ проведоха консултации с юридическите съветници на Съюза. Установихме, че съществуват достатъчно правни механизми, с помощта на които да защитим доброто име на Съюза. Доколкото съществуват правни възможности за това, претенциите на ССИ ще бъдат насочени най-вече към издателите на вестник „Телеграф”, които според нас носят изключителната отговорност за извършеното издевателство. Надяваме се, че издателите, няма да успеят да се скрият зад гърба на журналистите от вестника, които познаваме като способни и компетентни хора, които не биха предизвикали подобен скандал по толкова неаргументиран, скалъпен и непрофесионален начин.

Обръщаме се към всички членове на ССИ с уверението, че няма да допуснем доброто им име да бъде петнено по толкова недостоен и злонамерен начин. Няма да спестим нито сили, нито материални средства докато всички злепоставени не получат необходимото удовлетворение.

Същото е посланието ни и към българската общественост. ССИ няма какво да крие, още по-малко от какво да се срамува. Години наред, ние работим в обстановка на пълна прозрачност, като несъмнено създадохме притеснения за различни злоупотребители и „създатели на лоши практики”. Ние няма да спрем своята работа, нито ще променим целите и стила си. Ще защитаваме доброто си име с всички законови средства, без значение защо идват ударите срещу нас – поради нечии накърнени корпоративни интереси или заради „политическо непослушание”.

 

 

 

 

За УС на ССИ

 
Д-р инж. Теодор Дечев
И. д. председател на УС на ССИ




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssi
Категория: Други
Прочетен: 1567193
Постинги: 141
Коментари: 355
Гласове: 2148
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930