Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2009 14:34 - Алексей Георгиев представя "Пенсионноосигурителен институт" АД пред списание "МЕНИДЖЪР".
Автор: ssi Категория: Бизнес   
Прочетен: 5886 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 07.04.2009 14:50


 

Списание "МЕНИДЖЪР" помести изяв.ение на изпълнителния директор на "Пенсионноосигурителен институт" АД - г-н Алексей Георгиев, в което той представя първите стъпки на новото пенсионноосигурително дружество, в което Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) е акционер.

 

image

 

image

 

СИЛАТА НА ОТГОВОРНОСТТА И ДОВЕРИЕТО

 

“ПЕНСИОННООСИГУРИТЕЛЕН ИНСТИТУТ” АД СТРУКТУРИРА КОНСЕРВАТИВНО ПОРТФЕЙЛА НА УПРАВЛЯВАНИТЕ ОТ НЕГО ФОНДОВЕ, КАТО УВЕЛИЧАВА ОТНОСИТЕЛНИЯ ДЯЛ НА НА СРЕДСТВАТА, ИНВЕСТИРАНИ  В НИСКОРИСКОВИ ИНСТРУМЕНТИ

 

        “Пенсионноосигурителен институт” АД е най-новото акционерно дружество на пазара на допълнителното пенсионно осигуряване в страната с лицензия № 03-ПОД/ 28.02.2008 г.,издадена от Комисията за финансов надзор.  Дружеството е вписано в Търговския регистър на 24.04.2008 г. и  управлява три пенсионни фонда – универсален, професионален и доброволен. Основен акционер в него е  “ПЕЛА” ЕООД със 74 % от дяловете, ”ЕСТ” АД записало 25 % и Сдружението “Съюз за стопанска инициатива” – с 1% от капитала. Оперативното управление на  компанията се осъществява от мениджърски екип, ръководен от изпълнителния директор Алексей Георгиев.

 

        Като най-млад член на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване ”Пенсионносигурителен институт” АД  споделя разбирането, че бизнес свързан с управлението на пари, се крепи на  отговорност и доверие  между компанията, нейните сегашни и бъдещи клиенти,  акционерите и служителите й. На онези, които са избрали или ще изберат  услугите на “Пенсионноосигурителен институт”АД за допълнително пенсионно осигуряване, компанията предлага всички продукти на управляваните от него фондове, разрешени от законодателството в тази област, индивидуално обслужване и конкурентни такси.

 

         “Пенсионноосигурителен институт” АД  започна 2009 г. и амбициозно, и реалистично, като си поставя високи, но изпълними цели , отчитайки пазарната ситуация и прогнозите за развитието на икономиката.  

 

         Мениджърският екип  активно изгражда и разширява  мрежа от осигурителни посредници в цялата страна, като отделя специално внимание на тяхното обучение и професионална квалификация. Компанията планира да инвестира в информационни програми за повишаване на обществения интерес към пенсионните продукти и услуги на  нейните пенсионните  фондове  и да съдейства за по-високата социална информираност на осигурените лица.

 

        Въпреки  колебанията, провокирани от финансовата криза, потенциалът на  допълнителното пенсионно осигуряване е все така налице, защото пенсионните фондове са дългосрочни инвеститори и постигнатите инвестиционни резултати за конкретен период не са определящи за крайния резултат от процеса на дългосрочно инвестиране на средствата на осигурените.

 

         В сегашната пазарна  ситуация “Пенсионноосигурителен институт” АД  проявява гъвкавост и адаптивност, като в момента структурира  по-консервативно инвестиционния  портфейл  на управляваните от него фондове, като се увеличава относителния дял на средствата, инвестирани  в нискорискови инструменти - банкови депозити, държавно гарантирани ценни книжа и  парични договорни фондове, с цел постигане на   доходност  и увеличаване  средствата   на своите клиенти при минимален риск.

 

        Стремежът е в бъдеще дружеството да предлага на клиентите си все по-добро обслужване, по-добри инвестиционни решения, стабилност, прозрачност и професионализъм. Затова амбицията и усилията  на  всеки служител и ръководството  са насочени към това ”Пенсионноосигурителен институт” АД  да заеме свое  място на пенсионносигурителния пазар и да даде своя принос в доизграждането и модернизирането на българския модел на допълнително пенсионно осигуряване.

 




Гласувай:
0



1. karanikolov - Кофти
09.04.2009 11:04
Ако и Алексей Георгиев е говорил толкова клишета, колкото и вие - ще прескоча тези страници на МЕНИДЖЪРл
цитирай
2. ssi - Г-н Караниколов,
14.04.2009 22:21
с прискърбие се налага да Ви уведомим, че това е текстът на изявлението на г-н Алексей Георгиев. Когато едно пенсионно-осигурително дружество обявява бъдещата си политика, нещата не всякога са "интересни" и "занимателни", особено когато дружеството възнамерява да води благоразумна и консервативна инвестиционна политика.

Отделен въпрос, че Осигурителният кодекс е достатъчно строг, за да няма място за импровизации от страна на пенсионно осигурителните дружества ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssi
Категория: Други
Прочетен: 1567586
Постинги: 141
Коментари: 355
Гласове: 2148
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930